Tortilla z avocado i wołowiną
Składniki
Przygotowanie
Rozgnieść avocado i dodać sok z cytryny, sól i przyprawy. Avocado można również podawać pokrojone w kostkę – z dodatkiem soku z cytryny i przyprawami. Wołowinę pokroić w paski i usmażyć, cebulę pokroić w grube plastry, podsmażyć. Dodać tabasco. Pokroić pomidory i paprykę. Rozgnieść avocado na jednolitą masę, przyprawić, skropić sokiem z cytryny, posolić. Tortillę podgrzać wg wskazówek. Posmarować pastą z avocado. Ułożyć usmażoną wołowinę i cebulę. Dodać pomidory, paprykę, kukurydzę i sałatę. Można polać przyprawioną kwaśną śmietanę lub jogurtem aby złagodzić ostry smak tabasco. Delikatnie zawinąć.
Wskazówki: Tortillę podgrzać w piekarniku (ok. 1 min. w temp. 200°), w mikrofalówce (ok. minuty) lub na patelni bez tłuszczu po ok. 1 min. z każdej strony.