Bułka proteinowa 260g
Składniki
woda, surowce sojowe 19% (mąka sojowa, śruta sojowa), białko pszenicy (12%), surowce pszenne (mąka pszenna, mąka pszenna pełnoziarnista), siemię lniane brązowe, ziarno słonecznika, sezam, siemię lniane złote, drożdże, białko sojowe (2%), sól, słód jęczmienny zakwaszony, słód jęczmienny palony, regulator kwasowości: octany sodu, mąka żytnia pełnoziarnista, kwas: kwas jabłkowy.
Produkt może zawierać orzechy.
Wysoka zawartość białka. 3,6 razy więcej białka i 76% mniej węglowodanów niż w tradycyjnym pieczywie. Pakowane w atmosferze ochronnej. Propozycja przyrządzenia: 1). Chrupiąca skórka – bułkę w całości włożyć do tostera i podgrzewać 1-2min. 2). Chrupiąca kromka – kromki oddzielnie włożyć do tostera i podgrzewać 1-2 min.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1151/276 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 12,0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,7 |
Węglowodany (g) | 11,4 |
w tym cukry (g) | 1,1 |
Błonnik (g) | 11,0 |
Białko (g) | 25,0 |
Sól (g) | 1,5 |
Opakowanie
Ilość szt. w kartonie | 12 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585001261 |