Chleb proteinowy
Składniki
Woda, mieszanka proteinowa (20%) [mieszanka białek (pszenica, groch), mąka sojowa, otręby pszenne, pełnoziarnista mąka żytnia, nieaktywne drożdże, emulgator: lecytyny (z rzepaku); mąka żytnia], mąka żytnia, siemię lniane brązowe, śruta sojowa (5%), otręby pszenne, siemię lniane złote, ziarno słonecznika, nasiona sezamu, ocet jabłkowy, sól, drożdże. Produkt może zawierać orzechy.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1072/256 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 10 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,4 |
Węglowodany (g) | 14 |
w tym cukry (g) | 2,8 |
Błonnik (g) | 7,3 |
Białko (g) | 23 |
Sól (g) | 0,96 |
Opakowanie
Ilość szt. w kartonie | 9 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585001285 |
Opis
Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika. Pasteryzowany, krojony. Produkt nadaje się do robienia zapasów. Zwiększona zawartość białka, obniżona zawartość węglowodanów. Odpowiedni dla wegan. Informacja dla diabetyków, 1 kromka = ok. 0,7 WW.
Alergeny
Produkt zawiera gluten, soję, nasiona sezamu i mleko. Produkt może zawierać orzechy.