Chleb proteinowy
Składniki
woda, mieszanka białek (13%) (białko pszenicy, białko grochu), mąka żytnia, siemię lniane brązowe, śruta sojowa (5%), mąka sojowa (3%), otręby pszenne, siemię lniane złote, ziarno słonecznika, nasiona sezamu, sól, drożdże, serwatka w proszku (z mleka), regulator kwasowości: octany sodu.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1090/261 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 12 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,1 |
Węglowodany (g) | 13 |
w tym cukry (g) | 4,9 |
Błonnik (g) | 9,1 |
Białko (g) | 21 |
Sól (g) | 1,4 |
Opakowanie
Ilość szt. w kartonie | 9 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585001285 |
Opis
Wysoka zawartość białka. Bez substancji konserwujących. Pasteryzowany, krojony. Produkt nadaje się do robienia zapasów. Wysoka zawartość błonnika. Zwiększona zawartość białka, obniżona zawartość węglowodanów. Informacja dla diabetyków, 1 kromka = ok. 0,5 WW.
Alergeny
Produkt zawiera gluten, soję, nasiona sezamu i mleko. Produkt może zawierać orzechy.