Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Wieprzowina po hindusku
Składniki
Marynata do mięsa
Sos
Przygotowanie
Mięso pokroić w drobną kostkę. Składniki marynaty, oprócz jogurtu posiekać nożem na drobne kawałki. Następnie dodać jogurt i wymieszać z mięsem. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Składniki sosu również mocno rozdrobnić i wrzucić do rozgrzanego oleju, smażyć na średnim ogniu ok. 2 minut, aż zmiękną, ale nie będą brązowe. Zwiększyć ogień i dodać mięso wraz z marynatą. Smażyć ciągle mieszając przez 5 minut, następnie zmniejszyć ogień. Przez ok. 15-20 min. smażyć aż cały płyn odparuje, a sos będzie miał brązowy kolor. Doprawić solą i przyprawą garam masala, podsmażyć jeszcze ok. 2 minuty, aż przyprawy zostaną wchłonięte i podać na gorąco z również ciepłym (podgrzanym w tosterze, na grillu lub w piekarniku) hinduskim chlebkiem Naan klasycznym lub czosnkowym.
Delikatny chlebek pszenny doskonały dodatek do sałatek, aromatycznych sosów, grillowanego lub pieczonego mięsa, dań wegetariańskich oraz jako spód do zapiekanek.
Opakowanie zawiera 4 chlebki pakowane po 2 sztuki. Podawać na ciepło!
Przygotowanie:
toster ok. 60-90 sekund, piekarnik: piec w temp. 180°C, ok. 6-8 min.