Filety z kurczaka po hindusku z migdałami
Składniki
Przygotowanie
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Po przestudzeniu wymieszać z jogurtem, curry i solą. Mięso pokroić na kawałeczki i włożyć do przygotowanej zalewy jogurtowej na co najmniej na 0.5 godz. Następnie dusić pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż zmięknie. Migdały sparzyć i obrać ze skórki, drobno pokroić i posypać danie. Podawać na gorąco z również ciepłym (podgrzanym w tosterze, na grillu lub w piekarniku) hinduskim chlebkiem Naan klasycznym lub czosnkowym.
Delikatny chlebek pszenny doskonały dodatek do sałatek, aromatycznych sosów, grillowanego lub pieczonego mięsa, dań wegetariańskich oraz jako spód do zapiekanek.
Opakowanie zawiera 4 chlebki pakowane po 2 sztuki. Podawać na ciepło!
Przygotowanie:
toster ok. 60-90 sekund, piekarnik: piec w temp. 180°C, ok. 6-8 min.