Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Pomidorowa sałatka hinduska
Składniki
Przygotowanie
Cebulę wymieszać z imbirem, solą i sokiem cytrynowym lub z octem i wodą. Dodać do grubo pokrojonych pomidorów, mieszając powoli wlewać oliwę z octem. Przełożyć do garnka, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na min 2 godz. Do sałatki można również dodać obrane i grubo pokrojone świeże ogórki lub paprykę. Przed podaniem wymieszać i udekorować listkami świeżych ziół. Sałatkę serwować na zimno z ciepłym (podgrzanym w tosterze, na grillu lub w piekarniku) hinduskim chlebkiem Naan klasycznym lub czosnkowym.
Delikatny chlebek pszenny doskonały dodatek do sałatek, aromatycznych sosów, grillowanego lub pieczonego mięsa, dań wegetariańskich oraz jako spód do zapiekanek.
Opakowanie zawiera 4 chlebki pakowane po 2 sztuki. Podawać na ciepło!
Przygotowanie:
toster ok. 60-90 sekund, piekarnik: piec w temp. 180°C, ok. 6-8 min.