TORTILLA 840 g 12 x 25 cm 840g
Po rozpakowaniu jak najszybciej spożyć.
Opakowanie zawiera 12 sztuk.
Oryginalna meksykańska receptura.
Sposób podgrzania:
- Mikrofalówka: Tortillę podgrzać w mikrofalówce przy 700 Watt około 20 sekund.
- Patelnia: Tortillę podgrzać na gorącej patelni z dwóch stron.
Przepis na Tortillę z avocado i wołowiną:
Składniki:
- Tortilla,
- 1-2 avocado,
- 320 g wołowiny,
- 2 cebule,
- 2 pomidory,
- papryka – zielona, czerwona, żółta,
- puszka kukurydzy,
- tabasco,
- pół kubka kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego,
- sałata,
- sok z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania:
Wołowinę pokroić w paski i usmażyć. Cebulę pokroić w grube plastry i podsmażyć. Dodać tabasco. Pokroić pomidory i paprykę. Rozgnieść avocado na jednolitą masę,przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Tortillę podgrzać wg wskazówek. Posmarować pastą z avocado. Ułożyć usmażoną wołowinę i cebulę. Dodać pomidory, paprykę, kukurydzę i sałatę. Można polać przyprawioną kwaśną śmietaną lub jogurtem aby złagodzić ostry smak tabasco. Delikatnie zawinąć.
mąka pszenna 71%, woda, olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, sól jodowana, glukoza, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, stabilizator: karboksymetyloceluloza; substancje konserwujące: sorbinian potasu, propionian wapnia, środek do przetwarzania mąki: L-cysteina.
Produkt zawiera gluten.
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1346/319 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 7,0 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,1 |
Węglowodany (g) | 54,4 |
w tym cukry (g) | 3,1 |
Błonnik (g) | 2,2 |
Białko (g) | 8,5 |
Sól (g) | 1,5 |
Ilość szt. w kartonie | 12 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 4102180016690 |