PITA pszenna 265g
Sposób przygotowania
- Pitę włożyć do tostera nacięciem na górze. Po ok. 2 min. pita będzie delikatna i miękka, a po ok. 3 min. chrupiąca. Wówczas powinna się łatwo otwierać. Pitę można podgrzać również w piekarniku (1-2 min.) lub na grillu (ok. 1 min. z każdej strony).
- Zostawić na krótko do ostygnięcia, oderwać nacięcie i wypełnić nadzieniem wg uznania: mięsem, serem, rybą, warzywami. Pitę można podawać również z sosami, masłem czosnkowym lub ziołowym oraz na słodko z kremem czekoladowym, marmoladą i owocami.
Składniki
mąka pszenna (72%), woda, sól jodowana, drożdże, ocet winny, cukier, mączka słodowa pszenna.
Pieczywo pszenne pakowane w atmosferze ochronnej. Bez substancji konserwujących.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1085/256 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 1,1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,3 |
Węglowodany (g) | 51,9 |
w tym cukry (g) | 2,2 |
Błonnik (g) | 3,7 |
Białko (g) | 7,8 |
Sól (g) | 1,4 |
Opakowanie
Ilość szt. w kartonie | 12 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585000745 |