Proteinowy. Chleb białkowy z orzechami włoskimi 5%
woda, mąka żytnia, mieszanka proteinowa (13%), [mieszanka białek (pszenica, groch), mąka sojowa, otręby pszenne, pełnoziarnista mąka żytnia, nieaktywne drożdże, emulgator: lecytyny (z rzepaku); mąka żytnia], śruta sojowa (10%), orzechy włoskie (5%), otręby pszenne, siemię lniane złote, ziarna słonecznika, ocet jabłkowy, nasiona sezamu, sól, drożdże. Produkt może zawierać inne orzechy. Orzech może zawierać łupinę lub jej fragmenty.
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 1128/245 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,0 |
Węglowodany (g) | 23 |
w tym cukry (g) | 3,6 |
Błonnik (g) | 6 |
Białko (g) | 20 |
Sól (g) | 1,0 |
Ilość szt. w kartonie | 9 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585001513 |
Wysoka zawartość białka. Zawiera 2,6 razy więcej białka i 56% mniej węglowodanów niż w tradycyjnym żytnim pieczywie pszenno-żytnim. Źródło błonnika. Doskonały również z tostera. Idealny składnik kolacji o zmniejszonej zawartości węglowodanów i bogaty w białko. 5% orzechów włoskich. Orzech może zawierać łupinę lub jej fragmenty. Informacja dla diabetyków: 1 kromka zawiera ok. 1,1 WW.
Produkt zawiera gluten, soję, orzechy włoskie, mleko i nasiona sezamu. Może zawierać inne orzechy.