Chleb żytni
Składniki
żyto (rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia), woda, zakwas (20%) (rozdrobnione ziarno żytnie, woda), otręby pszenne (5%), sól, błonnik owsiany, drożdże, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 864/205 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 1,9 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,3 |
Węglowodany (g) | 36 |
w tym cukry (g) | 4,6 |
Błonnik (g) | 11 |
Białko (g) | 5,8 |
Sól (g) | 1,3 |
Opakowanie
Ilość szt. w kartonie | 20 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585000165 |
Opis
Z naturalnym zakwasem. Bez substancji konserwujących, pasteryzowany. Po rozpakowaniu jak najszybciej spożyć. Wysoka zawartość błonnika. Informacja dla diabetyków 1 kromka to ok. 1,5 WW
Alergeny
Produkt zawiera gluten. Produkt może zawierać nasiona sezamu, orzechy, soję i mleko.