Chleb proteinowy z migdałami 250 g
woda, pełnoziarnista mąka żytnia, mieszanka proteinowa (11%) (pszenica, groch), mąka sojowa (5%), migdały (5%), ziarna słonecznika (4%), otręby pszenne, śruta sojowa (3%), siemię lniane złote, ocet jabłkowy, sól, drożdże.
Wartość energetyczna (kJ / kcal) | 961/230 |
---|---|
Tłuszcz (g) | 8,4 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,0 |
Węglowodany (g) | 15,2 |
w tym cukry (g) | 1,9 |
Błonnik (g) | 11,6 |
Białko (g) | 17,5 |
Sól (g) | 1,2 |
Ilość szt. w kartonie | 9 |
---|---|
Kod kreskowy 1 szt. | 5900585002091 |
Opakowanie zawiera 5 porcji. Informacja dla diabetyków: 1 porcja (1 kromka) = ok. 0,8 WW**,**WW – wymiennik węglowodanowy. Produkt w oryginalnie zamkniętym opakowaniu nadaje się do robienia zapasów. 5% migdałów.
Wysoka zawartość białka. Źródło błonnika. 2,6 razy więcej białka i 61% mniej węglowodanów w porównaniu do pieczywa pszenno-żytniego. Doskonały również z tostera!
Migdał może zawierać łupinę lub jej fragmenty.
Odpowiedni dla wegan.
Nutri-Score – A.
Produkt zawiera gluten, soję i migdały. Produkt może zawierać nasiona sezamu i inne orzechy.